Agrimarkt neemt Workforce Management tool in gebruik

Deel dit artikel

Voordeel voor klant, medewerker en organisatie

Agrimarkt is in haar supermarkten gestart met het automatisch inroosteren van medewerkers. Het proces van prognosticeren, plannen, roosteren, registreren en dagelijkse review is nu met elkaar verbonden. Van omzet inschatting naar de meest efficiënte en kostenbewuste inzet van medewerkers met roosters waar medewerkers blij van worden. Dat is wat er door samenwerking van Agrimarkt met ATPS, Integral en Jurjen de Vries retailmanagement & efficiency is neergezet. Een unieke samenwerking die geleid heeft tot een waardevolle WFM tool voor de retail. De Agrimarktklant profiteert nog het meest: nog minder rijen aan de kassa, op tijd gevulde schappen en medewerkers die op de juiste tijd en plaats service kunnen verlenen.

WFM tool voor optimale bezetting

Agrimarkt had de behoefte om het gehele proces rond prognosticeren van omzetten, plannen van uren, bewaken van loonkosten, roosteren van medewerkers en registreren van gewerkte uren te combineren in een WFM tool. Hiermee kunnen de winkels, in een gestuurde procesflow snel en eenvoudig een optimale bezetting neerzetten.
In samenwerking met Integral, van het roosterprogramma Checks, ATPS, bekend van tijdsregistratiesysteem PCtime en Jurjen de Vries retailmanagement & efficiency die verantwoordelijk is voor realtime normeringsdata is in korte tijd een flexibele, modulaire, WFM tool gebouwd die het gehele proces van plannen, registreren en bijsturen omvat.

Voordelen voor klanten, medewerkers en management

Vooral de Agrimarkt-klant ervaart dat de juiste medewerkers er op het juiste moment voor hen zijn. Maar ook de medewerkers zelf zijn enthousiast: de roosters zijn ruim op tijd bekend, de roosters voldoen aan alle afspraken uit de CAO en de arbeidstijdenwet. De medewerkers kunnen via de (mobiele) website/app hun beschikbaarheid aanpassen, vakantie aanvragen en hun rooster inzien.

Het winkelmanagement is nu in heel korte tijd klaar met plannen en de subadministraties met werkafspraken, vrije dagen, beschikbaarheidveranderingen, schoolroosters enz. zijn in het systeem opgenomen.

Eenvoudig plannen en bijsturen

Vanuit de realtime normeringsdata ontstaat op basis van verwachte omzetten per afdeling een werkvraag in tijd en op competentieniveau. Deze werkvraag wordt bij het roosteren automatisch gekoppeld aan de beschikbaarheid en de aanwezige competenties van de medewerkers. Dagelijks wordt, op basis van de werkelijke omzet en de werkelijke ureninzet, opnieuw bepaald wat de inzet de komende dagen moet zijn waardoor het winkelmanagement eenvoudig kan bijsturen.

Intensieve samenwerking

De komende maanden wordt de WFM tool verder in detail ingeregeld en er staat nog een aantal verbeteringen op het programma. Alle betrokkenen zijn enthousiast over de samenwerking, snelle implementatie en de eerste resultaten. Agrimarkt en de deelnemende partners zien nog veel mogelijkheden in de ontstane samenwerking en zullen de komende tijd intensief samenwerken. Inmiddels kan de tool ook voor andere retailers worden ingezet.

Over Agrimarkt

Agrimarkt bv is een zelfstandige supermarktorganisatie en is een 100% dochter van landbouwcoöperatie CZAV. Agrimarkt heeft momenteel 5 grote supermarkten en onderscheidt zich in de markt door een assortiment lekkere (verse)levensmiddelen maar ook diervoeding, tuin en levend groen. In de regio Zuidwest Nederland speelt Agrimarkt een belangrijke rol door verkoop van streekproducten en door maatschappelijke betrokkenheid. Agrimarkt heeft een overtuigend prijsniveau en is trots op haar service gerichte en gemotiveerde medewerkers. Agrimarkt staat bekend om haar innovatieve werkwijze: eerder onderscheidde men zich met onder andere de introductie zelfscanning, het omarmen van automatisch voorraadbeheer maar ook met opvallende samenwerking met lokale producenten.

Agrimarkt

 

Menu