Athenaeum Boekhandels stapt over op Checks

Deel dit artikel

Athenaeum Boekhandels is begin dit jaar overgestapt op Checks voor de personeelsplanning. Hiervoor maakte de boekhandel gebruik van Excel voor het maken van de personeelsroosters.

Overstap van Excel naar Checks

De overstap van Excel naar een modern softwarepakket voor personeelsplanning kwam voort uit de wens om meer tijd te hebben voor de medewerkers. De HR Manager wilde minder energie besteden aan het maken van het personeelsrooster en de administratie van bijvoorbeeld verlofuren en ziekmeldingen. Met Checks wil Athenaeum dan ook vooral tijd besparen. Veel makkelijker de planning maken en de bezetting rond krijgen voor de verschillende winkels, waren ook belangrijke wensen voor Athenaeum.

Personeelsplanning voor de winkels

Athenaeum Boekhandels heeft een regelmatige werkvraag (gewenste bezetting) per winkel locatie en vaste roosters. Als er gaten in het rooster vallen, zoals bij ziekte of verlof, dan plannen ze flexibele mensen in. Verder gebruiken de medewerkers MyChecks en de ChecksApp voor het bekijken van het actuele personeelsrooster.

ChecksCounts geeft het management inzicht in de verloning, urenkaarten en verlofkaarten. Momenteel zijn vanwege corona alle winkels dicht, dus staat de planning helaas op een laag pitje.

Athenaeum Boekhandels

Over Athenaeum Boekhandels

Athenaeum Boekhandels is gevestigd in Amsterdam en Haarlem, met literaire en academische boekhandels. De fysieke boekwinkels in Amsterdam en Haarlem werken samen via www.athenaeum.nl: een echte online boekhandel.

Menu