Ziekenhuizen

Personeelsplanning ziekenhuizen

Uw ziekenhuis of afdeling heeft te maken met een grote hoeveelheid medewerkers, diensten, werkplekken en uiteenlopende specialisaties. Een personeelsplanning die goed overzicht biedt is dan cruciaal. Het plannen van personeel met een softwarepakket bespaart u tijd en geeft goed inzicht in de bezetting en beschikbaarheid van de mensen. Waar zitten er nog gaten in het rooster?

Ook zorgt een softwarepakket voor goed inzicht in de gewerkte en geplande uren, net als verlofuren, onregelmatigheidstoeslagen, vakantieplanning etc.

Personeelsplanning software

Ziekenhuis over planpakket Checks

‘Checks biedt overzicht en werkt prettig. We laten de rekenautomaat van Checks de medewerkers automatisch verdelen over de werkplekken, zien snel welke diensten nog niet zijn ingevuld en besparen tijd.

Mariska van Dijk, teamleider Radiologie – Tergooi MC

Lees hier meer over de ervaring van Tergooi MC.

Checks voor uw personeelsplanning

Binnen uw ziekenhuis (of afdeling) is er vaak sprake van een complexe personeelsplanning. Uit ervaring blijkt Checks hier heel goed te passen.

Softwarepakket Checks biedt rust en overzicht voor managers en teamleiders wat betreft het personeelsrooster. De specialisaties van het personeel kunnen in Checks worden verwerkt zodat u daarop kunt plannen. Daarmee zorgt u ervoor dat de juiste mensen op de juiste taken, diensten en werkplekken worden ingepland.

Openstaande diensten worden eenvoudig gesignaleerd, ook dat geeft rust. En valt er een collega uit, dan geeft de software zelfs suggesties voor vervanging op basis van competenties of specialisaties. De planner krijgt bovendien signalen als regels en wetten worden overtreden.

De medewerkers hebben ook thuis inzage in het rooster via MyChecks of de ChecksApp. Diensten ruilen, intekenen op openstaande diensten of zelfroosteren behoren tot de mogelijkheden. Voor het management bieden de rapporten inzage in onder andere de bezetting, uren en kosten van het personeel.

Voordelen personeelsplanning met softwarepakket

Een gedegen personeelsplanning met een softwarepakket bespaart u tijd en geeft goed inzicht in uw bezetting. Bovendien draagt het bij aan de tevredenheid van uw mensen. Zo kunt u via internet en een app snel en eenvoudig communiceren met uw team. Ook voorkomt u fouten in uw administratie en de verwerking van salarissen wanneer u gegevens maar eenmalig hoeft in te voeren en deze automatisch worden verwerkt via een koppeling.

Ervaring met personeelsplanning ziekenhuizen

Checks is ontwikkeld door Integral, specialist in planningssoftware. Checks wordt al jaren naar tevredenheid ingezet binnen een aantal ziekenhuizen in Nederland. Ook UMC Utrecht koos voor Checks voor het plannen van de artsen en polikamers.

Lees hier meer over de ervaringen van de afdeling Radiologie binnen Ziekenhuis Tergooi. Of neem contact met ons op voor referenties of meer informatie.

Wat biedt Checks uw ziekenhuis(afdeling)?

Checks is personeelsplanning voor de toekomst

Intelligente software voor personeelsplanning en urenregistratie

Zeer flexibel in te richten planbord

Optimaal overzicht met efficiënt planning programma

Menu