Data Pro Code – eerste gedragscode Avg – goedgekeurd

Deel dit artikel

Integral al in bezit van Data Pro Certificate

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Data Pro Code van branchevereniging NLdigital goedgekeurd. De Data Pro Code is de eerste gedragscode onder de Avg die de Autoriteit Persoonsgegevens heeft goedgekeurd. Integral is al in het bezit van een Data Pro Certificate.

Integral gecertificeerd in 2019Data Pro Certificate

Integral is trots te kunnen melden dat wij in 2019 met ons bedrijf als één van de eersten zijn gecertificeerd voor de Data Pro Code. Wij vinden het van groot belang om de gegevens die onze opdrachtgevers en relaties aan ons toevertrouwen goed te beheren.

De Data Pro certificering werd in mei 2019 gelanceerd en sinds dat moment hebben tientallen bedrijven zich laten certificeren.  

Goedkeuring geeft meer gewicht

De gedragscode is bedoeld om bedrijven in de digitale sector te helpen om aan de verplichtingen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) te voldoen.

In de Avg staat dat je aan goedgekeurde gedragscodes bepaalde waarborgen kunt ontlenen. Daardoor kun je stellen dat het besluit tot goedkeuring een juridische status heeft. Als een bedrijf erbij aangesloten is, dan kun je het meenemen als element bij de selectie.

Meer weten over Data Pro Code? 

Meer weten over de Data Pro Code? Lees dan verder op de website van branchevereniging NLdigital.

Menu