Flexibel plannen vanuit eigen perspectief

Deel dit artikel

Flexibel plannenIedere organisatie heeft zijn eigen wensen en eisen aan de software waarmee een personeelsplanning gemaakt moet worden. De ene planner wil de datums verticaal, de ander horizontaal. Eén planner wil per datum de verschillende werkplekken zien, de andere de verschillende taken en de derde de verschillende diensten. Soms wil een planner wel op drie of vier verschillende manieren naar zijn planbord kijken. En allemaal hebben ze gelijk. Er zijn namelijk veel verschillende planningsproblemen, die ieder op hun eigen manier opgelost moeten worden. Is een dienst wel volgepland? Heeft een medewerker niet teveel diensten achter elkaar? En is er wel genoeg variatie in de uit te voeren taken? Zijn er nog openstaande of niet geaccepteerde diensten? En zo nog vele andere vragen.

Optimale ondersteuning met flexibele assen

Om de planner optimaal te ondersteunen bij het beantwoorden van al deze planningsvraagstukken werkt Checks met flexibele assen. Hierdoor kunt u het planbord op verschillende manieren bekijken, afhankelijk van uw wensen en specifieke situatie. Checks kent standaard de assen Medewerker, Datum, Werktijd, Taak, Werkplek, Afwezigheid en Status. Deze kunnen allemaal tegen elkaar worden uitgezet, indien gewenst ook gestapeld. Bijvoorbeeld alle taken op een werkplek afgezet tegen de werktijden op een dag. Zo kunt u in één oogopslag zien of de minimale bezetting gehaald wordt. Of alle afwezigheden op een datum tegen de medewerkers om een overzicht te krijgen van hoe vaak een medewerker met welke reden in een periode afwezig is. En ga zo maar door.

Verbeter de planning en bespaar tijd

Door u veel gebruikte configuraties slaat u eenvoudig op in een zogenaamde viewtemplate die snel kan worden gekozen. De ervaren planner schuift ook incidenteel met de assen om net dat betere overzicht te verkrijgen. Dit maakt niet alleen een betere planning mogelijk maar het bespaart u ook tijd. Tijd die dan weer besteed kan worden aan het volgende planningsprobleem. Want het werk van een planner is nooit af!

Bekijk onze video over flexibele assen

Blog (update): Willem Boersma, Directeur Integral Knowledge Utilization 

Menu