Gemeente Amstelveen plant personeel met softwarepakket Checks

Deel dit artikel

De afdeling Toezicht en Handhaving van de Gemeente Amstelveen gebruikt softwarepakket Checks voor het inplannen van de BOA’s. Sonja de Kwant van Planning To Succes wordt ingehuurd door de gemeente om de planning voor deze afdeling met rond de 40 medewerkers te maken. Ze is minstens één dagdeel per week op kantoor bij de afdeling Handhaving in Amstelveen aanwezig.

We spraken met Miriam Snijders, operationeel manager handhaving bij de gemeente Amstelveen over haar ervaring met softwarepakket Checks en de samenwerking met Planning To Succes.

Waarom zijn jullie gaan plannen met Checks?

“We zijn het personeel van de afdeling Toezicht en Handhaving gaan plannen met Checks, omdat Checks veel toegevoegde waarde heeft in vergelijking met andere systemen. Het systeem is heel flexibel en je kunt er hele mooie overzichten en rapportages mee maken”.

Hoe bevalt de samenwerking met Planning To Succes en Checks?

“De samenwerking met Planning To Succes en Checks bevalt heel goed. Sonja van Planning To Succes doet voor ons de planning, zij neemt ons dit volledig uit handen. Het is heel prettig dat iemand van buitenaf de planning doet, omdat dit toch objectiever gebeurt dan wanneer iemand uit het team de planning bepaalt. Daarnaast melden medewerkers zich eerst bij Sonja voor een verlofaanvraag. Sonja geeft dan soms in eerste instantie geen akkoord voor een verlofaanvraag, omdat de bezetting het niet toelaat of het rooster-technisch niet kan. Vervolgens overlegt ze dan met mij. Dan kunnen wij als teamleiders het alleen nog maar goed doen als we dan toch de aanvraag goedkeuren. Dat werkt fijn en versterkt onze positie als teamleiders.”

“Daarnaast is het ook fijn dat er altijd een planner beschikbaar is en je dus niet onthand zit doordat je planner zich ziekmeldt. Ook dat is fijn aan het werken met Planning To Succes”.

Wat zijn de voordelen van personeelsplanning software Checks?

“Het softwarepakket Checks vind ik heel erg goed. Ik heb ongeveer met 15 verschillende systemen kennisgemaakt gedurende mijn loopbaan en iedere keer weer opnieuw een implementatietraject doorlopen met alles wat daarbij komt kijken, maar dit is een heel mooi pakket. Het is gebruiksvriendelijk voor ons en voor de medewerkers. Het is heel flexibel, alles rolt eruit, zoals bijvoorbeeld de taken- en werkplekplanning.”

“Met Checks kun je ook heel makkelijk de roosters communiceren naar de medewerkers. We gebruiken hier de App van Checks voor. Dat hadden we eerst niet, maar het helpt echt. De medewerkers kunnen nu altijd bij hun rooster en hebben altijd de meest recente versie van het rooster tot hun beschikking. We zien dat dit goed werkt!”

“Een ander voordeel is dat er in Checks hele mooie rapportages gemaakt kunnen worden, waardoor wij heel goed inzichtelijk krijgen hoeveel uur we aan welke taken besteden en wat je daarvoor terugkrijgt. Je kunt de productiviteit dus goed laten zien. Hierdoor kun je anticiperen en op voorhand beslissen hoeveel mensen je nodig hebt voor de verschillende taken. Dat is belangrijk!”

 

“Dit is echt een systeem dat werkt. Ik heb nooit eerder een systeem meegemaakt dat zoveel mogelijkheden biedt en diepgang heeft als Checks.”

Miriam Snijders, operationeel manager Amstelveen

 

Menu