Nieuwe collega in bijzondere tijden

Deel dit artikel

Even voorstellen: Katarina Sundqvist

Op 17 maart is Katarina bij Integral begonnen als Software Engineer. Afkomstig uit Zweden maar al weer 7 jaar woonachtig in Nederland. Ze woont samen met haar man en kat in Heemskerk. Koken en bakken vindt ze leuk om te doen, net als spelletjes spelen. Niet alles uit de Zweedse keuken is te vinden in Nederland maar gelukkig is de hagelslag hier wel lekkerder. Net als de andere collega’s van Integral werkt ze nu vanuit huis; een bijzondere manier om te starten bij een nieuwe werkgever.

Hoe was het om in Corona tijd met je nieuwe baan te beginnen?

Best een beetje vreemd. De eerste vijf dagen ben ik gelukkig nog wel op kantoor geweest, maar daarna niet meer. Ik heb ook nog niet alle collega’s op kantoor ontmoet. Ondertussen heb ik wel iedereen online een keer gezien en gesproken . Verder gaat het eigenlijk best goed. We overleggen via Skype en mail. Ik heb dagelijks overleg met Willem (een van de 2 directeuren) en wekelijks met het team. Normaal zou je waarschijnlijk wat eerder iets vragen aan een collega naast je maar nu probeer ik het eerst zelf uit te zoeken.

Wat doe je bij Integral?

Ik werk aan de software van de webtool MyChecks, de connectie met ChecksApp en aan de rapportagemodule ChecksCounts. De developer die hier eerder aan werkte, Katja, heeft me gelukkig op afstand ook nog veel kunnen overdragen. En de andere ontwikkelaars helpen me ook als ik vragen heb.

Waarom Integral?

Een recruiter heeft ons gematcht en ik vond de eerste gesprekken ook al direct fijn. Voor Integral had ik verschillende technische functies en hield ik me onder andere bezig met wetgeving op het gebied van chemicaliën. Maar ik zag me dat niet de rest van mijn leven doen en koos toen bewust voor een andere richting. Zodoende heb ik de afgelopen periode opleidingen op het gebied van software development gevolgd.

Hoe bevalt het tot nu toe?

Ik ben blij met het werk en ons softwarepakket Checks. Er wordt goed gezorgd voor de medewerkers. De samenwerking verloopt goed en ik kan ook veel van mijn collega’s leren. Hiervoor heb ik altijd bij grote bedrijven gewerkt. Nu vind ik het juist fijn om bij een bedrijf te werken waar je iedereen kent en de weg heel kort is. Ik krijg direct een ja of nee. Ondanks de bijzondere omstandigheden heb ik een fijne start gemaakt bij Integral.

Menu