Personeelsplanning zorgboerderij

Een zorgboerderij is een uniek concept voor mensen met een zorg- of hulpvraag. Er wordt gewerkt, maar er is ook ruimte voor ontspanning. Een goede personeelsplanning is ook voor een zorgboerderij van belang. Het bespaart u kostbare tijd die u beter kunt besteden aan de cliënten en uw team.

Zorgboerderij De Stobbepoele – Ria Kootstra, Manager:

“Checks maakt mijn medewerkers blij en mij dus ook!”

Voordelen personeelsplanning

Personeelsplanning met behulp van software biedt voordelen: het rooster kan voor iedereen inzichtelijk worden gemaakt en medewerkers kunnen ook zelf hun beschikbaarheid doorgeven. Kortom, gemak voor uw team en voor u. U kunt snel en eenvoudig plannen en onderling communiceren. Uw team wordt nog beter bij de planning betrokken waardoor de tevredenheid onder het personeel vergroot wordt. Bovendien let u ook scherp op de kosten. Met een goede planningstool voorkomt u overbezetting en de daarmee samenhangende personeelskosten.

Checks voor uw personeelsplanning

Checks is een flexibel softwarepakket voor het plannen van medewerkers, cliënten, taken en werkplekken in één overzichtelijk planbord. U kunt afhankelijk van uw wensen bijvoorbeeld medewerkers op cliënten plannen, maar ook op werkplekken. U bespaart tijd met een snelle planning en vlotte communicatie. Bovendien betrekt u medewerkers en desgewenst uw cliënten bij de planning voor de komende periode. De medewerker heeft direct inzichtelijk wat zijn of haar planning is en op welke afdeling en welke cliënt(en) die dag begeleid wordt. Via de ChecksApp kan een medewerker zijn rooster inzien en via MyChecks wie er nog meer werkt die dag en met wie er eventueel van dienst geruild kan worden.

Tellingen gewerkte uren en contracturen in de rechterkolom in het rooster maken het plannen makkelijker en evenwichtiger

Eigen rooster inzien en diensten ruilen met de ChecksApp

Met Checks kunt u op verschillende manieren plannen, waaronder automatisch roosteren, gebruik maken van vaste roosters of zelfroosteren. U krijgt een beter inzicht in onder andere de personeelskosten en (gewerkte) contracturen. Bovendien hoeft u zich geen zorgen meer te maken over een eerlijke verdeling van (avond/weekend) diensten en wet- en regelgeving (onder andere arbeidstijdenwet en CAO).

Plannen op vooraf aangemaakt benodigd aantal uren per dienst per dag

Ervaring in de zorg(boerderij)

Checks is ontwikkeld door Integral, specialist in planningssoftware. Checks wordt al jaren naar tevredenheid ingezet binnen zorgorganisaties, van klein tot groot. Ook Zorgboerderij De Stobbepoele maakt gebruik van Checks voor haar personeelsplanning. Ria Kootstra van De Stobbepoele komt graag bij uw zorgboerderij langs om meer te vertellen over Checks, hoe zij daar nu gebruik van maken en wat Checks kan betekenen voor uw personeelsplanning. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wat biedt Checks uw zorgboerderij?

 • Tijdsbesparing
 • Overzichtelijk planbord toont medewerkers en cliënten/werkplekken/taken
 • Plannen op basis van contracturen en te werken uren op jaarbasis
 • Medewerkerstevredenheid: zelf rooster inzien en diensten ruilen via MyChecks en ChecksApp
 • Minder rompslomp voor administratie: alles vindt in één pakket plaats en is direct terug te vinden
 • Urenregistratie en rapportages
 • Opgave ORT richting salarisverwerkingspakket door middel van ChecksCounts
 • Uit te betalen reiskosten door middel van rapportagetool ChecksCounts
 • Inrichting van Checks is maatwerk en toegespitst op eigen zorgboerderij (eigen dienstcodes, taken, werkplekken etc).
 • Doordat de werkplekken in Checks staan, biedt dit registratie voor resultaatgericht werken vanuit overheidsinstanties
 • Checks houdt rekening met uiteenlopende eisen:

Rapport aantal uren ORT in te stellen per CAO

Menu