Personeelsrooster 2018

Deel dit artikel

personeelsrooster 2018

5 voordelen personeelsrooster software

Is uw personeelsplanning toekomstbestendig? Vindt u het soms lastig om verder vooruit te kijken – lees: plannen – in de waan van de dag? Veel gebruikers van een professioneel softwarepakket hebben het personeelsrooster voor de komende periode al klaar staan. Wilt u ook stevig in uw planschoenen staan in 2018 en de jaren erna? Bekijk dan hieronder de voordelen van personeelsrooster software voor het maken van uw planning.

1. Beter overzicht op uw personeelsplanning

In het nieuwe jaar wilt u natuurlijk goed van start gaan met een planning waarmee u in één oogopslag ziet hoe de bezetting van uw afdeling of organisatie er voor staat. Heeft u over- of onderbezetting? Wie heeft er al veel overwerk gedaan en wie kunt u nog meer uren inplannen? Waar zitten er nog gaten in de planning? U plant makkelijk uw mensen in op de verschillende taken, diensten, locaties of werkplekken met een softwarepakket. Bovendien kunt u het personeelsrooster bekijken op de manier die u prettig vindt. En is er iemand afwezig, dan geeft de softwaretool u suggesties ter vervanging. De roosterplanner behoudt de controle, de plantool biedt het complete overzicht.

2. Werk efficiënter en bespaar tijd

De planner kan sneller plannen en bij wijzigingen de informatie vlot verwerken en communiceren met het team. Ook de lange termijn planning zorgt er voor dat hij of zij vast vooruit kan plannen zodat de roosters voor de komende periode alvast gereed en beschikbaar zijn. Zelfroosteren is natuurlijk mogelijk en bespaart de planner tijd doordat de medewerkers zelf hun diensten inplannen of aanvragen. De urenregistratie en het niet meer handmatig invoeren van gegevens voor de salarisverwerking bespaart eveneens tijd binnen de organisatie.

3. Bespaar kosten

Doordat u een goed overzicht heeft op de planning van uw mensen, ziet u of u bijvoorbeeld overbezetting heeft. Met de slimme suggesties van de software zet u ook de juiste persoon in op de juiste taak. U maakt daarmee optimaal gebruik van de capaciteit en competenties van de medewerkers. U beperkt overuren en uitzendkrachten en kunt daardoor hetzelfde werk doen met minder mensen.

4. Voorkom fouten

Uw roostersoftware kan u makkelijk laten zien waar en wanneer u nog mensen nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat uw planning altijd op orde is. Bovendien voorkomt u fouten met de urenregistratie en het handmatig overtikken van gegevens voor de (salaris)administratie.

5. Communiceer makkelijker en sneller met medewerkers

Via een app en online webomgeving hebben de medewerkers toegang tot hun rooster. Ze kunnen via de tool hun beschikbaarheid doorgeven, intekenen op openstaande diensten of diensten ruilen. Is het rooster aangepast dan hoeft u niet steeds meer te mailen bij roosterwijzigingen. De medewerkers hebben altijd online de beschikking over het meest actuele rooster.

Meer weten?

Softwarepakket Checks biedt u bovenstaande voordelen en nog vele andere. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van personeelsplanning met Checks? Of vrijblijvend advies? We denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op.

Menu