Top Brandwachten kiest voor Checks

Deel dit artikel

Top Brandwachten heeft onlangs voor Checks gekozen voor haar personeelsplanning. De start-up van ervaren mensen uit de brandweer groeit hard en gaat voortvarend aan de slag met Checks voor het plannen van hun mensen.

Van Excel naar professionele planningstool

Bij Top Brandwachten plannen ze hun brandwachten – bestaande uit ZZP-ers, oproepkrachten en mensen in loondienst – op allerlei opdrachten, BHV trainingen en ontruimingsoefeningen. Hierbij richten zij zich zowel op de brandweer als op het bedrijfsleven.

Tot voor kort werden de mensen nog met behulp van Excel ingepland op de diensten en werkplekken. Het bedrijf heeft een flinke groeiverwachting en zodoende werd er eind vorig jaar uitgekeken naar een professionele planningstool.

Waarom Checks voor personeelsplanning?

De wens was er vanuit Top Brandwachten om te automatiseren, te zorgen voor betere communicatie en meer structuur. De mensen van Top Brandwachten zitten over heel Nederland verspreid. Voor een betere communicatie en goede urenregistratie komt Checks dan heel goed van pas. En met de ChecksApp en MyChecks heeft iedereen altijd toegang tot het actuele rooster.

De planning en urenregistratie via Checks bespaart Top Brandwachten tijd en biedt overzicht. Voor het maken van de personeelsroosters gebruikt Top Brandwachten de werkvraag in Checks. Via de werkvraag voeren ze de benodigde mensen voor de komende periode in Checks in. Op basis van deze gewenste bezetting worden de juiste mensen ingepland. Met behulp van competenties in Checks is het namelijk eenvoudig om de meeste geschikte personen in de plannen. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de competenties van de medewerkers: altijd de juiste persoon op de juiste opdracht.

Over Top Brandwachten

Top Brandwachten is onderdeel van Dumol Personnel & Employment Agency B.V. De organisatie is gevestigd in Wormerveer en levert onder meer brandwachten, veiligheidswachten en toezichthouders brandveiligheid, zowel op ad-hoc basis als op projectmatige basis.

Menu