Van LEGO blokjes naar plannen met Checks

Deel dit artikel

Voor 2012 werd er op de afdeling Radiologie van ziekenhuis Tergooi nog gepland met LEGO blokjes. Maar die tijd is voorbij. De roosters voor het personeel worden al weer jaren gemaakt met softwarepakket Checks.

De overstap

De afdeling Radiologie maakt, samen met het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium (KCHL) van Tergooi, gebruik van Checks, MyChecks, ChecksApp en ChecksCounts. ‘Checks werkt fijn’, aldus Mariska van Dijk, teamleider Radiologie bij ziekenhuis Tergooi. In 2012 orienteerden haar collega’s zich op een softwarepakket voor personeelsplanning. Het plannen met LEGO blokjes kostte veel tijd en bood te weinig overzicht omdat de afdeling steeds groter werd. Nu werken er circa 100 medewerkers, verdeeld over twee locaties in Hilversum en Blaricum. Ook die twee locaties zorgen er voor dat het belangrijk is om een goed overzicht te bewaren. Bovendien worden de specialisaties van alle medewerkers ook verwerkt in Checks zodat daarop gepland en gefilterd kan worden.

Waarom Checks?

Harald Alma, Manager Radiologie, was destijd betrokken bij de keuze voor Checks. ‘We waren in 2012 op zoek naar een volwaardig en compleet planningspakket. De beste match was Checks. Er was eigenlijk weinig vergelijkbare software voor personeelsplanning op de markt te vinden dat voldeed aan onze eisen. We merkten ook dat Integral graag met ons wilde samenwerken en dat vertaalde zich in het goed luisteren én handelen naar onze wensen’.

plannen met Checks

Van App tot rooster in de koffiekamer

De medewerkers kunnen via MyChecks en ChecksApp thuis hun rooster bekijken. Bovendien kunnen ze via MyChecks ook het rooster van collega’s inzien en zo bekijken met wie ze eventueel een dienst kunnen ruilen. In de koffiekamer staat een groot scherm waarop het actuele rooster ook altijd beschikbaar is voor het personeel.

Voordelen van Checks

‘Checks biedt overzicht en werkt prettig. We laten de rekenautomaat van Checks de medewerkers automatisch verdelen over de werkplekken, zien snel welke diensten nog niet zijn ingevuld en besparen tijd. Bovendien hebben de medewerkers thuis inzage in het rooster. Voor het management is het prettig dat er rapporten en tellingen gemaakt kunnen worden met ChecksCounts. Ook maakt Tergooi gebruik van een koppeling van Checks met een pakket voor het verwerken van de salarissen. Dit scheelt overschrijffouten en tijd’, zo licht Mariska van Dijk toe.

Samenwerking Tergooi en IntegralTergooi

‘Integral is goed bereikbaar, proactief en meedenkend. De korte lijnen zijn fijn’, geeft Mariska van Dijk aan. ‘Onze wensen worden goed opgepakt door Integral. Zo wordt er op ons verzoek binnenkort aanvullende software opgeleverd voor het automatisch en evenredig verdelen van de “moeilijke” nacht- en weekenddiensten. We verwachten dat deze module weer extra werk gaat besparen’.

Menu