Week van de Werkstress

Deel dit artikel

In deze Week van de Werkstress hebben we al veel tips voorbij zien komen om stress op de werkvloer te voorkomen en werkplezier te verhogen. Overweegt uw organisatie wellicht al een kantoorhond? Of bestaat werkstress eigenlijk niet?

Week van de werkstress

Wij denken bij Integral niet dat we werkstress kunnen voorkomen met software voor personeelsplanning maar we kunnen het wellicht wel makkelijker maken voor organisaties en hun medewerkers. Alle beetjes helpen, nietwaar?

In de Werkplezier Top 10 vind je de volgende tips

  1. Geef je medewerkers vrijheid bij de aanpak van hun werk.
  2. Steun je medewerkers door oprechte aandacht en betrokkenheid te tonen.
  3. Laat je waardering blijken voor het werk van je medewerkers.
  4. Bied flexibele werktijden aan als dit mogelijk is.
  5. Stem de hoeveelheid werk af op de capaciteit van je medewerkers.
  6. Geef je collega’s complimenten!
  7. Zorg ervoor dat de juiste persoon de juiste klus uitvoert.
  8. Investeer in de sterke kanten van je medewerkers.
  9. Vier successen; zorg dat resultaten en inzet niet ongezien blijven.
  10. ?

Kan software voor personeelsplanning een steentje bijdragen?

Met een goede personeelsplanning kunt u werken aan een paar van de bovenstaande punten. Software kan u daarbij ondersteunen. Dat is interessant als u te maken heeft met planbare werkzaamheden binnen uw bedrijf die op een bepaald moment en op een bepaalde plek gedaan moeten worden. Werkt u in de industrie, beveiliging, vervoer, kinderopvang, zorg, farmacie, overheid, horeca of uitzendbranche (en zo kunnen we nog wel even doorgaan)? Dan kan software voor personeelsplanning u helpen met het afstemmen van de hoeveelheid werk op de capaciteit van de medewerkers.

Maar ook het slim plannen van de juiste mensen op de juiste klussen is iets dat makkelijk ondersteund kan worden. Een planningstool zorgt er voor dat de mensen met de juiste competenties alleen ingepland mogen worden op bepaalde diensten, taken en locaties. De werknemer wordt er gelukkig van want hij doet het werk dat goed bij hem past. De werkgever heeft baat bij een geschikte medewerker die de taak het beste kan uitvoeren. En het scheelt ook nog eens tijd in het uitzoeken en plannen voor de werkgever.

Betrek uw medewerkers bij de planning

Voor de betrokkenheid en tevredenheid van werknemers is het prettig en van belang dat ze een goede werk-prive balans ervaren. Hier kan aan gewerkt worden door medewerkers beter te betrekken bij de personeelsplanning en ze meer invloed te geven op hun eigen personeelsrooster. Dit kan worden georganiseerd door mensen allereerst (online) toegang te geven tot het rooster, maar ook door onderling diensten te laten ruilen of in te laten tekenen op openstaande diensten. Ook (een mate van) zelfroosteren is een optie.

Meer weten?

Wilt u werken aan bovenstaande punten? En denkt u daarbij aan een softwarepakket voor personeelsplanning ter ondersteuning? Neem dan gerust contact met ons op om meer te weten te komen over ons softwarepakket Checks.

Menu