Checks integreert zelfroosteren

Wat is zelfroosteren?

Met zelfroosteren (of participerend roosteren) stellen werknemers binnen een duidelijk beleidskader zelf hun roosters samen. Het concept is overgewaaid uit Zweden waar organisaties al langere tijd op deze wijze hun personeelsroosters maken. In Nederland wordt deze manier van roosteren ook steeds vaker ingezet. In de zorg maar ook in andere sectoren.

Zelfroosteren kan op verschillende manieren. In de meest vergaande vorm bepalen kleinere teams van medewerkers hun eigen rooster doordat iedereen zichzelf inroostert. Hierna wordt in een aantal rondes onderhandeld om tot de gewenste bezetting te komen.

Verschillende vormen van zelfroosteren in Checks

Checks ondersteunt alle vormen van zelfroosteren met de webmodule MyChecks. Zelfroosteren kent verschillende vormen: repeterende roosters, intekenroosters, voorkeursroosters of diensten ruilen. De juiste vorm is afhankelijk van uw wensen.

MyChecks biedt de planner praktische handvatten om rekening te houden met medewerkers én tegelijk een zo optimaal mogelijke planning te maken. Een betere balans tussen werk en privé komt ten goede aan de werknemerstevredenheid. Ook minder ziekteverzuim levert een besparing op voor uw organisatie.

De ChecksApp biedt ook vele mogelijkheden om het zelfroosteren voor de medewerkers te faciliteren, zoals diensten ruilen, intekenen op openstaande diensten en beschikbaarheid doorgeven aan de planner.

Voordelen voor u

Voor zowel werkgevers als werknemers biedt zelf roosteren voordelen:

  • Betrokken en tevreden medewerkers
  • Optimale afstemming van vraag en aanbod van werk
  • Minder ziekteverzuim: balans tussen privé en werk
  • Verhoging van de efficiency en flexibiliteit tussen de 3 en 8 procent
  • Alle vormen van zelf roosteren volledig in Checks geïntegreerd

Blog en whitepaper zelfroosteren

Voor meer informatie over zelfroosteren verwijzen we u ook graag naar onze blog over Zelfroosteren & duurzame inzetbaarheid en naar de Whitepaper Zelfroosteren & duurzame inzetbaarheid.

Meer weten over zelfroosteren en onze planningssoftware Checks? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

Checks is personeelsplanning voor de toekomst

Intelligente software voor personeelsplanning en urenregistratie

Zeer flexibel in te richten planbord

Optimaal overzicht met efficiënt planning programma

Menu