Gevangenismuseum kiest voor Checks

Deel dit artikel

Het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen koos begin dit jaar voor softwarepakket Checks voor het maken van de personeelsplanning. De implementatie is momenteel in volle gang. Op 5 juni start het museum met het maken van de personeelsroosters in Checks.

Waarom een nieuw planpakket?

Eerder gebruikte het Gevangenismuseum nog Excel voor het maken van de roosters. Er was echter sprake van een complexe planning met veel wisselende taken, tijden en dagen. Hierdoor wilden ze graag gaan werken met een professioneel planpakket. Uiteindelijk bleek Checks de beste match te zijn voor het museum in Veenhuizen.

Plannen van mensen met roostersoftware Checks

Bij het museum worden voor verschillende afdelingen zowel vaste medewerkers als de vele vrijwilligers straks met Checks ingeroosterd. Er worden maand- en dagroosters gemaakt. Deze planningen worden automatisch gemaakt door de verdeler van Checks op basis van beschikbaarheid van de mensen. Bij de dagroosters wordt er gewerkt met korte taken van een half uur waarop mensen worden ingepland.

Met de vrijwilligers komt er veel interactie via MyChecks en de ChecksApp. De mensen kunnen via de webtool en de App zelf hun beschikbaarheid aan de planner doorgeven en natuurlijk ook hun eigen rooster bekijken.

Over Nationaal Gevangenismuseum VeenhuizenGevangenismuseum

Het Nationaal Gevangenismuseum is een modern en interactief site-museum, over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot aan nu.