Medewerkers registreren zelf hun gewerkte uren

Urenregistratie met ChecksUrenAkkoord

In MyChecks of via de ChecksApp registreren medewerkers zelf hun gewerkte uren achteraf. Deze uren worden geaccordeerd en verder verwerkt via ChecksCounts. Onderstaande video laat zien hoe het werkt:

Urenregistratie

Urenregistratie kan erg lastig en tijdrovend zijn wanneer u niet over de juiste software beschikt. Neem daarom snel afstand van lastige tabellen en start met Checks. Urenregistratiesoftware die u weldegelijk kan ontzorgen, waardoor u meer tijd over houdt voor de overige belangrijke werkzaamheden. Checks regelt alles omtrent een optimale urenregistratie van personeel, zodat u geen belangrijke gegevens kwijtraakt, maar ook, zodat u nauwkeurig en tijdig salaris kan uitbetalen aan uw personeel.

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie is een middel om gewerkte uren te registreren, waarbij er per medewerker te zien is hoeveel tijd zij hebben besteed aan een project, meeting of klant, maar ook hoeveel uren zij per maand hebben gewerkt. Door middel van urenregistratie wordt het aantal gewerkte uren van uw personeel dus goed bijgehouden en kunt u het salaris hierop aanpassen. Middels slimme software in de vorm van een urenregistratiesysteem die voor iedereen prettig werkt én overzichtelijk is, heeft u uw salarisadministratie altijd goed geordend.

Hoe werkt urenregistratie voor personeel?

Wanneer u met opdrachtgevers te maken heeft is het zeer essentieel om er een gezonde boekhouding op na te houden. Door middel van een urenregistratiesysteem kunt u per dag uw uren bijhouden, factureren, projecten toevoegen, vakantiedagen aanvragen en meer. Het werkt heel simpel, middels een urenregistratie app. Deze app is te downloaden op de telefoon, tablet en computer en functioneert op ieder device even prettig.

Waarom is urenregistratie bijhouden belangrijk?

Een urenregistratie bijhouden is zeer efficiënt. Door de urenregistratie nauwkeurig bij te houden voorkomt u namelijk problemen met de workflow. Het is voor u zo goed inzichtelijk hoeveel uren ieder personeelslid maakt en waar deze tijd bijvoorbeeld aan besteed wordt. Dit geeft niet alleen weer hoe het staat met de workflow, maar biedt uiteindelijk ook een beter inzicht in de cashflow. Financieel gezien kunt u er dus ook enkel voordeel uit halen.

De voordelen op een rij:

 • Tijdig en volledig uitbetalen
 • Efficiënt en concreet factureren
 • Fouten voorkomen
 • Inzicht in eenieder zijn productiviteit
 • Cashflow direct inzichtelijk
 • Inzicht in belangrijke data
 • Volledige boekhouding

Is een urenregistratie verplicht?

Het is verplicht om als werkgever bepaalde rust- en arbeidstijden in acht te nemen, maar een urenregistratiesysteem is niet wettelijk verplicht. Wel is het verplicht om werktijden vast te leggen voor uw personeel, waarmee dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse werktijden worden geregistreerd. Het is anderzijds uiteraard niet mogelijk om te controleren of deze arbeidstijden wel opgevolgd worden. Er wordt wel verplicht dat de urenregistratie (op papier of online) objectief en betrouwbaar is. De juiste urenregistratiesoftware van Checks biedt hiervoor de ultieme uitkomst.

Waar moet een urenregistratie aan voldoen?

Uw urenregistratie bijhouden wordt ineens heel eenvoudig met het urenregistratiesysteem van Checks. Volgens de belastingdienst moet een urenregistratie in ieder geval aan de volgende eis voldoen:

 • Er moeten minstens 1225 uren aan de onderneming zijn besteed
 • Bewaarplicht van uw administratie is tenminste 7 jaar

Ons advies:

 • Houdt de urenregistratie per personeelslid dagelijks bij
 • Registreer de uren (waar mogelijk) ook per project of opdracht
 • Omschrijf per uur duidelijk waar de tijd aan besteed is
 • Registreer uren direct na de werkzaamheden

Welke APP voor urenregistratie?

Het bedienen van uw urenregistratiesysteem gaat eenvoudig via onze urenregistratie app. Middels deze app van Checks kunt u overal waar u maar wenst, thuis, op kantoor of op een flexplek uren registreren. De app werkt perfect, is snel en accuraat en dekt uw privacy volledig. Inloggen is zeer eenvoudig en betrouwbaar, uw gegevens en die van uw personeel zijn optimaal beschermd.

Voordelen van urenregistratie voor personeel?

De urenregistratie voor personeel werkt zeer prettig. Het is niet alleen handig voor een werkgever om inzicht te krijgen in hun productiviteit, maar het heeft ook veel nut voor de medewerker zelf. Deze urenregistratie voor personeel werkt namelijk ook perfect als een persoonlijke planning, een overzicht waar vanuit zij prettig kunnen plannen en werken. De ideale manier om effectief bij te houden waar ze mee bezig zijn en hoeveel tijd ze voor bepaalde taken hebben.

Ook profiteren van Checks’ urenregistratie? Neem contact op!

Bent u toe aan een eenvoudige oplossing voor uw urenboekhouding en personeelsplanning? Wij voorzien u graag van meer informatie over ons uitgebreide urenregistratiesysteem. Bel met 0294-411977 of stuur een mail naar contact@checks.nl.