Naturalis maakt personeelsplanning met Checks

Deel dit artikel

Naturalis Biodiversity Center in Leiden maakt de personeelsplanning voor haar museum medewerkers met softwarepakket Checks. Al weer een jaar geleden is het museum hier mee gestart.

Naturalis

Implementatie planningspakket

De ingebruikname van Checks verliep vorig jaar heel soepel bij Naturalis. Er werd voldoende tijd  aan besteed door de mensen van Naturalis. Bovendien zijn de betrokken medewerkers heel ervaren en kundig op het gebied van personeelsplanning waardoor de inrichting en implementatie van Checks snel afgerond kon worden.

Medewerkers en Checks

De publieksbegeleiders, educatieve begeleiders, teamcoördinatoren en het winkelpersoneel worden met behulp van Checks ingepland. Bij Checks als totaalpakket horen ook de webtool MyChecks en de ChecksApp. Hiermee zijn de medewerkers altijd op de hoogte van het actuele rooster.

Meer voordelen voor personeelsplanning Naturalis

Voor het drukbezochte Leidse museum is het praktisch om te plannen op basis van de benodigde bezetting. Ook dat kan makkelijk gedaan worden met Checks. Zo is direct inzichtelijk waar er eventueel onder- of overbezetting ontstaat. Bij het uitvallen van mensen in het rooster geeft Checks ook suggesties voor de vervanging van medewerkers op basis van beschikbaarheid en competenties.

Ook gebruikt Naturalis de Checks rapportages voor het jaarurenoverzicht en is er een koppeling gemaakt met AFAS Software voor het uitwisselen van de (medewerker)gegevens. Dit bespaart veel tijd en voorkomt handmatige fouten bij de verwerking.

Over Naturalis

Naturalis is het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit. De wetenschappers zetten zich dagelijks in voor het beschrijven, begrijpen en behouden van biodiversiteit. In het museum dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet.

Menu