Wanhopig door personeelsplanningen in Excel?

Deel dit artikel

Wellicht plan je op dit moment jouw personeel in via Excel. Je kent Excel van haver tot gort dus daar kun je goed mee uit de voeten. Tegelijkertijd merk je dat het bewerkelijk is, want elke wijziging moet handmatig gebeuren en voor de rest van de geplande periode moeten de roosters aangepast worden. Dit kost een hoop tijd en de kans op fouten in dit proces is ook aanzienlijk. Dit kan makkelijker en beter met personeelsplanning software!

Stap nu over van Excel naar personeelsplanning software

Met personeelsplanning software heb je alle benodigde informatie voor een optimale planning op één plek. Je kunt medewerkers inplannen op basis van bijvoorbeeld competentie en beschikbaarheid.  Dit kun je doen met roulatieroosters, zelfroosteren, maar ook met automatisch vullen met behulp van een verdeler. Allerlei voorwaarden kunnen aan dit planningsproces worden toegevoegd. Ook taken en locaties kunnen in de planning worden opgenomen. Wijzigingen kunnen makkelijker worden doorgevoerd met minder kans op fouten. Op deze manier kun je een optimale planning maken. Daarnaast houdt planningssoftware automatisch rekening met o.a. de arbeidstijdenwet, atv, overuren, ort, etc. Hier hoef je zelf dus niet meer naar om te kijken.

Roosters inzichtelijk voor medewerkers

Wanneer je met Excel je medewerkers inplant ben je veel tijd kwijt met het verspreiden van informatie over de roosters. Iedere keer dat er een wijziging is in het rooster zul je dit ook weer moeten communiceren naar de betreffende medewerkers. Met planningssoftware kunnen medewerkers realtime hun roosters inzien via een webtool en via een App. Medewerkers hebben hierdoor altijd de laatste versie van de roosters tot hun beschikking. Wel zo handig!

Diensten ruilen

Indien medewerkers een dienst willen ruilen kan dit met planningssoftware gemakkelijk geregeld worden. Medewerkers kunnen aangeven welke diensten ze willen ruilen. Alleen medewerkers die de juiste competentie hebben komen voor deze diensten in aanmerking en kunnen realtime aangeven dat ze de dienst willen ruilen. Dit is niet alleen super efficiënt, maar leidt ook nog eens tot een hogere tevredenheid onder de medewerkers.

Benodigde bezetting

Indien je in Excel aan het plannen bent dan is het veel bewerkelijker om extra medewerkers te regelen voor bepaalde diensten. Stel je hebt door ziekte of uitval meer medewerkers nodig voor bepaalde diensten en/of dagen. Je stuurt een mail uit naar een aantal medewerkers met de vraag wie er extra diensten zou willen draaien. Dan kan het voorkomen dat je vervolgens van meerdere medewerkers antwoord krijgt en je meer medewerkers voor dezelfde dienst hebt die je vervolgens weer een bericht terug moet sturen dat je al voorzien bent. Ook dit kan veel efficiënter met planningssoftware.

Met planningssoftware kunnen medewerkers realtime aangeven welke diensten ze extra zouden willen draaien en hierdoor kom je nooit met overlappingen te zitten. Je hoeft medewerkers dan niet allemaal per e-mail weer een bericht terug te sturen. Wel zo efficiënt!

Koppeling met onder andere AFAS Software

Planningssoftware kan gekoppeld worden met heel veel verschillende soorten software, HRM of ERP pakketen zoals bijvoorbeeld  AFAS Software, Nmbrs of Loket.nl. Hierdoor heb je alle relevante (medewerkers)gegevens die beschikbaar zijn in het softwarepakket ook beschikbaar in de planningssoftware, en andersom. Wel zo gemakkelijk!

Verloning

Planningssoftware levert niet alleen inzichtelijke rapportages en analyses, maar biedt ook de mogelijkheid om een export te maken voor de verloning. Geen handmatige optelsommen en overzichten, gewoon in één keer het bestand exporteren voor de verloning. Ook dit scheelt veel tijd en voorkomt fouten.

Planningssoftware Checks

Checks is planningssoftware die bij uitstek geschikt is voor complexe en ingewikkelde personeelsplanning. Dit komt door de flexibiliteit in de software, zoals flexibele assen, en de vele mogelijkheden waarop je kunt plannen. Er is niet één standaard manier waarop onze klanten plannen. Elke organisatie doet dit op zijn eigen manier met zijn eigen voorkeuren. We hebben al veel klanten geholpen met hun personeelsplanning. Met Checks is veel mogelijk. De sky is the limit!

Wil jij meer weten over onze planningssoftware Checks en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via 0294-411977 of vraag een demo aan via checks.nl. We vertellen je er graag meer over!

 

Geschreven door: Brigit

Menu